Deilig hjemmebakt brød på 1-2-3
Oppskrift:
1,6kg hvetemel
50g gjær
1l vann
45g salt
2ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Bland sammen temperert vann, gjær og olivenolje i en kjøkkenmaskin til gjæren er oppløst. Tilsett siktet hvetemel og salt i bollen og elt på medium hastighet i ca 15 minutter, eller til deigen blir elastisk. Hev til dobbelt størrelse, ca 1,5 time.
Ha deigen utover på en lett meldrysset benk. Del opp i ca like størrelser, vi har veid 400g pr baguett. Form emnene til boller og la hvile i ca 10min. Form så bollene til baguetter og legg de over på brett med bakepapir eller olivenolje. La etterheve i ca 30min.
Snitt brødene, dryss på hvetemel og stek dem på 250g i ca 15min.
Et lite tips er å kaste inn litt vann nederst i ovnen idet du setter inn baguettene. Pass på! Dampen er varm.
Serveres nystekt med smør.
Håper det smaker!
Vår fantastiske lunsjrestaurant laget hjemmebakt brød til lunsjen her om dagen. Vi var så heldige å få oppskriften. Prøv den ut.